Balatonlelle az egyik legismertebb kirándulóhelye a Balaton déli partjának.
Vasútállomása 5 percnyi járásra található a Napfény Strandtól.
A várost átszeli a 7 műút, autóvalés busszal iskényelmesen megközelíthető.
Balatonlelle bei NachtWappen von Balatonlelle
Fußgängerzone
A városközpontban sétáló utcák találhatók. Számtalan vendéglő , Bar és Disco várja a vendégeket. A boltok az éjszaka közepéig nyitva vannak, lehetöséget nyújtva az esti-éjszakai vásárlásoknak. Balatonlelle mediterrán hangulatú központja gyönyörű szökökútjával a Szt. István Tér. A téren gyakran tartanak előadásokat, nyári rendezvényeket, így a Júliális, és a Lellei Borhét Fesztivál is itt kerül megrendezésre. A Térről a móló felé is vezet egy sétány, ahol a csodálatos Naplementéket lehet megcsodálni. Napközben Hajókirándulásokon lehet résztvenni.Yachthafen
Sandstrand

A Napfény strand és élményfürdő kb 2 km szélességben  kínál szórakozási lehetöségeket mint pl.:
Homokos lábtenisz, vizifoci, strandröplabda, tennis. Vízibicikli és szörf kölcsönző is található a parton. A strand igazi különlegessége egy élményfürdő, amelyben három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház működik. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürdőzhetnek. A medencék vize fűthető, így hűvösebb időben is alkalmasak a fürdőzésre. 2003-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium kék zászlóval jutalmazta a balatonlellei strandok kiváló vízminőségét.

Erlebnisbad im Strandbad
Rummelplatz in Balatonlelle
Egykülönlegessége Balatonlellének, hogy egész nyáron át cirkusz és vidámpark kínál szórakoztatást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sonnenuntergang am Balaton
Ruine in Radpuszta 5km von Balatonlelle

Egy összekötö úton az autópálya M7-en Budapest irányában találhatjuk Rádpusztát, ahol a látogatók magízlelhetik az  iagzi magyar hangulatot, és vendészeretetet. A Rádpusztai Lovascentrum és csárda (pince) gyermekeknekés felnőtteknek egyaránt kellemes szórakoztatást nyújt.
A lovaglási programok melett a hagyományos magyar állatfajtákkkal ismerkedhetünk meg közelebbröl, és a csárda pincéjében megkóstolhatjuk a táj jellegzetes borait. Rádpusztán található még a XIII. században épült késő-román templom feltárt romja is, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont. A pusztát övező erdő a vad érintetlen természet kedvelőinek ajánlott.

Kapelle in der Nähe von Balatonlelle
Schwäne beim Yachthafen
Autozug
“Suchmaschinenoptimierung